Kakav je školarac moje dijete djevica?

Kakav je školarac moje dijete djevica?

Djeca rođena u ovom znaku u svom genetskom kodu imaju zapisanu disciplinu, volju i želju za radom, i potrebu za redom. Njima od malih nogu nered pravi zbrku u glavi, pa često kaotičnu sobu izjednačavaju sa kaosom u životu – ovoj su djeci disciplina i radne navike od prvih dana u školskim klupama, da bi osjetili sigurnost potrebne više nego bilo kom drugom djetetu. Iako se kraj školske godine bliži, knjige vaše male Djevice izgledaju kao i prvog dana – ako ih i niste ukoričili one izgledaju kao na početku godine; njihove bi se knjige praktički mogle vratiti u knjižaru i prodavati kao nove. One nemaju uši, pošarane stranice, ili mrlje od ručka – to je Djevicama nedopustivo. I, premda nestrpljivo očekuje kraj škole, vaše će dijete do zadnjeg dana njegovati svoju urednost i brinuti se da na nastavi ne pogriješi baš sada, pred sami kraj. Ako se radi o prvašiću, trebat ćete mu pomoći oko završnih testova, jer se sada odjednom od njega očekuju i testovi sa kakvima se još nikada nije ni susreo. Panika pred kraj godine znači i brzo zaključivanje i ispravljanje ocjena, a to svima, a prvašićima posebno itekako može stvoriti stres – matematika mu naprimjer pleše između vrlo dobre i odlične ocijene pa će se sada, odjednom pred njim naći nenajavljeni test u kojem mora pokazati svo svoje znanje. A neki od njih se još ne znaju ni potpisati kako treba, ili pak još toliko sporo čitaju da neće ni shvatiti što se od njih traži a već će morati predati test. Često se misli da ste, ako vaša Djevica nije odličan učenik, jedini krivac za to vi – jer ova djeca obično ne ostvaruju svoj maksimum samo onda kada roditelji vode ekscentričan ili neuredan život. Ako svojoj Djevici osigurate minimalne uvjete u vidu mira, tišine i higijene prostora u kojem boravi i uči, trebali biste dobit odlikaša.
Osnovce, odnosno malo starije Djevice, ćete umijesto zabrane ili skraćivanja izlazaka, često morati poticati da stječeunove prijatelje. Kod njih je naime socijalna inteligencija često nešto niža od verbalne, pa će teže naći prijatelje jer će se uvijek pokušavati dokazati u krivim grupama djece i nailaziti na djecu koja im karakterno ne odgovaraju.
Srednjoškolci Djevice bi u ovo vrijeme godine trebali već biti u stanju držati i instrukcije mlađim učenicima. Tako će si podići ugled u školi, izgraditi samopouzdanje, te zaraditi džeparac za ljeto.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (418 ocjena)