Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović

Mediji nas svakodnevno bombardiraju stereotipima o nogometašima kako slušaju narodnjake, žene manekenke, ne ulažu u svoje obrazovanje i samim time nemaju talent za pisanje. Problematičan sin Bošnjaka iz opasnog imigrantskog predgrađa Malmöa, danas trofejni napadač, Zlatan Ibrahimović, srušio je stereotipe i pokazao kako nogometaši mogu biti uspješni i sa perom. Svoj put od trnja do zvijezda opisao je u autobiografiji „Ja sam Zlatan.“ Biografije nogometaša nikada nisu bile ozbiljno shvaćene ili tražene, ali njegova autobiografija je postala bestseler u Švedskoj, Italiji i Engleskoj. Pogledajmo datum rođenja švedskog „imigranta“ koji je stekao status svjetske zvijezde.

Zlatan Ibrahimović rođen je 3. listopada 1981. u znaku Vage. Kardinalna kvaliteta omogućuje brzo promišljanje, aktivnost, ambiciju, energiju i inicijativu. Nije tajna da Vage zahvaljujući svojoj vladarici Veneri koja je poznata kao planeta estetike i novca, vole skupe i lijepe stvari, pa nas ne čudi što svoje bogatstvo troši na luksuzne automobile, nekretnine i putovanja. Kada analiziramo natalnu kartu sportaša prije svega treba obratiti pažnju gdje se nalaze Sunce i Lav kao prirodni vladari petog polja (sport), Mars, deseta kuća, u kojem znaku počinje peto polje, ima li u njemu planeta, te gdje se nalazi dispozitor ukoliko ga ima.

Počet ćemo od Lava koji predstavlja slavu i sport. Lav kao prirodni vladar kuće sporta i hobija našao se na njegovom podznaku zajedno sa hrabrim Marsom u Lavu. Mars (energija) u harmoničnom odnosu sa planetom vremena (Saturnom) govori o velikoj snazi i izdržljivosti. Zlatan i u tridesetima ne pomišlja na povlačenje. Peto polje počinje u znaku inozemstva (Strijelac), a u njemu se nalaze Mjesec koji govori o čestim promjenama i Neptun koji govori o idealima, posvećenosti, žrtvovanju i nogama. U svojoj bogatoj karijeri reprezentativac Švedske igrao za brojne inozemne klubove kao primjerice, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan i PSG. Usput je osvojio brojne trofeje, uključujući titule prvaka u četiri različite države. Postao je noćna mora protivničinih momčadi jer je u svojoj agresivnoj igri, postizao golove iz naizgled nemogućih pozicija. Neptun koji anatomski predstavlja noge i stopala čini skladan aspekt sa vladarom kuće karijere, Marsom u znaku sporta (Lav) koji se nalazi na njegovom tijelu (podznaku). Zašto mu je bilo suđeno da postane zvijezda? Zato jer je uz neupitan talent imao i sreće. Vladar petog polja je veliki dobročinitelj Jupiter u Vagi koji paralelno daje podršku i Neptunu i Marsu. Jupiter predstavlja mecene i muškarce u rasponu između 56.-69. godine života, pa pogađate što su zvijezde donijele Ibrahimoviću. Uočili su ga skauti velikih europskih klubova i ponudili mu nešto zanimljivije od obijanja lokota. U dječačkim danima Zlatan se okušao u borilačkim vještinama pomoću kojih je usavršio tjelesnu koordinaciju, i to unatoč činjenici da je visok skoro dva metra i dogurao do gotovo stotinu kilograma. Tehniku baratanja loptom ipak je usavršio na ulici, ponavljajući trikove brazilskih igrača.

Kada su skandinavski novinari na početku njegove karijere pokušavali povući paralelu između Zlatana i Johna Carewa, nadarenoga norveškog nogometaša, Ibrahimović se nasmijao usporedbi. Oštar i sarkastičan um Merkura u Škorpiona nije se mogao suzdržati, pa je izjavio da ono što Carew može napraviti s loptom, on može s narančom. Kasnije taj isti Merkur, ali i podznak Lav koji voli pokazati i dozu arogancije naveli su ga na izjave poput: „Mogu igrati na 11 pozicija jer dobar igrač može igrati bilo gdje“. Što ga očekuje u budućnosti? Kako će se planet vremena i odricanja približavati njegovom petom polju, tako će Zlatan svoju slavnu karijeru privoditi kraju. Zahvaljujući već spomenutom aspektu Saturna i Marsa, neće se predati bez borbe. On želi vječno dizati svoje navijače na noge.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (275 ocjena)