Mame otkrivaju: Sve prednosti majčinstva u 20-ima

Mame otkrivaju: Sve prednosti majčinstva u 20-ima

Dvadesete godine života najpovoljnije su razdoblje za majčinstvo zato što je tada plodnosti na vrhuncu. Rizik od pobačaja i mogućih zdravstvenih tegoba kod novorođenčeta je manja, a tom uvelike pridnosi i bolja fizička sprema majke. Osim toga mlađe žene imaju više energije nego starije i lakše se nose sa stresom koji nosi rođenje djeteta. Donosimo sve prednosti majčinstva u 20-ima iz perspektive žena koje su to iskusile.

Imate više energije

S djetetom koje sam rodila s 25 godina imala sam više strpljenja i energije nego s drugim koje sam dobila u 30-ima. Nije mi bilo teško dizati se pet do šest puta po noći i moglo bi se reći da sam bila u naponu snage. Sad vidim da mi više stvari smeta i teže se nosim s majčinstvom u 30-im godinama.

Rastete s djecom

Najveća prednost majčinstva u 20-ima jest ta što imate dovoljno elana za odgoj djeteta, a potom u 40-ima možete s mužem uživati u životu jer su djeca već odrasla. Vi ste još dovoljno mladi da niste ispali iz štosa i možete sa svojim klincima dijeliti iste interese.

I bake i djedovi su dovoljno mladi da mogu uživati u igri

Sviđa mi se što sam postala majka u 20-im godinama zato što su moji roditelji bili relativno mladi kad su postali baka i djed. To samo znači da će još dugo moći uživati s njima. Isto priželjkujem i sebi. Mislim da nema ljepšeg iskustva.

Život dobiva drugačiju perspektivu

Trudnoća u 20-ima me netjerala da preispitam samu sebi. Moja nit vodilja bila je: Ako mogu odgojiti čovjeka, onda mogu sve. Odjednom su mi se sve kockice posložile i jasno sam znala što želi postati u životu i kako ću do toga doći.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (536 ocjena)