Evo kojim vašim osobinama ON ne nože odoljeti

Evo kojim vašim osobinama ON ne nože odoljeti

Zanimljivo je nedavno provedeno američko socijalno istraživanje koje je pokazalo kako je, ako zanemarimo fizičke atribute žene i skoncentriramo se samo na njezine osobine, čak prvih pet ženskih osobina koje privlače muškarce vezane uz njezino – samopouzdanje! Muškarci tako uzdišu za onim ženama koje u sigurne u sebe, koje se ne boje pokazati što žele (i do toga doći), koje nemaju potrebu glumiti da su nešto što nisu, niti impresionirati krive ljude na bilo koji način… Samopouzdanje je velika stvar i ako ga imate, bili vi muškarac ili žena, može vam otvoriti sva vrata. Ako ga pak nemate, može zatvoriti i ona koja su vam bila otvorena! Žene s velikim samopouzdanjem su tako (dokazano!) uspješnije u poslu, ali i u ljubavi… Pa evo koje su to njihove osobine kojima ON ne može odoljeti:

– Ne pitaju se “sviđam li mu se”

Dok se nesigurne žene pitaju hoće li će njihov outfit biti dovoljno dobar za njega, hoće li mu biti dovoljno zanimljive i sl., žene sa samopouzdanjem razmišljaju potpuno drugačije – njih to ne zamara. One se ne pitaju da li će se svidjeti muškarcu – očekuju da će mu se sigurno svidjeti a pitaju se hoće li se on svidjeti njima….

– Znaju dobro zašto je ljubavna veza prekinuta

Dok se žene bez samopouzdanja nakon raskida veze pitaju gdje su pogriješile, žene koje su sigurne u sebe znaju da veze pucaju i ne žive u prošlostiveć sigurno gaze u budućnost…

– Imaju granice u praštanju, ne daju da ih se gazi

Znaju što žele, vjerojatno još bolje znaju što ne žele, i nikada ne plešu kako muškarac svira. One plešu baš onako kako se njima pleše…

– Vjeruju u sebe

One se neće se predomisliti ili (još gore) mijenjati svoja uvjerenja zbog njega

– Ne hvale se i ne pričaju puno o svojim postignućima

Žene pune samopouzdanja nemaju potrebu glumiti da su nešto što nisu, niti da bi impresionirale ljude jeftinom samohvalom niti da se iz potrebe da se svima svide – njima je važno da se sviđaju same sebi kad se ujutro pogledaju u ogledalo. To ih ne čini bahatima, dapače, samo manje opterečenima sobom što onima pokraj njih može i dobro doći – prije će se baviti drugim, dragim im ljudima nego što će sebe analizirati što je odlika nesigurnih uglavnom. One su same sebi dovoljne što opet ne znači da ne žele muškarca – samo ga NE trebaju! Od muškarca očekuju da prepozna njihove kvalitete bez da ih one moraju prenaglašavati a brzo su u stanju i same prepoznate tuđe mane i kvalitete.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (333 ocjena)