Najčešće stvari koje gosti mrze na svadbama

Najčešće stvari koje gosti mrze na svadbama

Organizirati svadbu nije nimalo lako, a organizirati svadbu koja će biti svakome po volji, gotovo je nemoguć posao. Postoje gosti koji žive za svadbe i uživaju u svim svadbenim običajima, ali postoje i oni gosti koji bi se najradije izvukli iz svega da mogu. Takvim gostima na svadbama najviše smetaju ove stvari:

„Moraš loviti buket“

Ovo je frazu čula svaka neudana djevojka na svadbi. Lijepo je držati se običaja, ali to ne znači da svatove treba prisiljavati da sudjeluju u aktivnostima u kojima ne žele. Nije svima zadovoljstvo plesati can-can ili loviti podvezicu dok svi ostali uživaju u ludorijama koje vi morate izvoditi. Ako netko ne želi sudjelovati u tim običajima, najbolje ga je ostaviti na miru.

„Jedino koga znam za stolom, sam ja sama“

Iako je teško napraviti raspored sjedenja koji će biti po volji svim gostima, treba pripaziti tako da ljudi koji se i inače druže sjede za istim stolom. Najčešće ako nije dobra ekipa za stolom, nema dobrog raspoloženja, a to se odražava i na plesnom podiju.

„Trebalo nam je samo tri sata vožnje do crkve…“

Gosti ne vole svadbe na koje trebaju voziti po nekoliko sati. Nema ništa gore nego kad po najvećim vrućinama moraju stići do crkve, pa potom još voziti dva do tri sata do dvorane u kojoj je svadbena svečanost. Nakon toliko vozikanja sigurno im nije do veselja.

„Još jedna svadba na kojoj sam ostala gladna“

Kod organizacije svadbe, parovi često previše truda ulože u uređenje dvorane, a premalo u izbor jelovnika. Kod jelovnika valja uzeti u obzir želje većine, a ne pribjegavati neobičnim specijalitetima koje će se svidjeti tek nekolicini gostiju.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (596 ocjena)