Painit

Painit

Cijena samo jednog grama ovog izuzetno lijepog i dragocjenog kristala penje se do nevjerojatnih devet tisuća dolara. Painit se, naime, smatra jednim od najrjeđih kristala na svijetu i to je razlog zbog kojeg njegovi primjerci dostižu enormnu vrijednost. Ovaj prekrasan kamen karakterističan je po zagasitoj crvenoj boji sa smeđim tonovima za koje je zaslužno željezo, ali može se pojaviti i u svjetlijoj, narančastoj varijanti.
Ime je dobio prema Arthuru Charlesu Davyu Painu, britanskom kolekcionaru dragulja, koji ga je otkrio. Prvi put pronađen je u Burmi, tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća. Sve do 2004. godine vjerovalo se da na svijetu postoje samo dva njegova primjerka. Kasnije je otkriven na još nekim lokacijama, pa se danas zna da je u rukama kolekcionara najmanje 300-tinjak komada painita.
S obzirom da je jako rijedak, o njegovim se iscjeliteljskim svojstvima ne zna mnogo. No, vjeruje se da je riječ o izrazito moćnom kamenu, učinkovitom za ublažavanje boli na mentalnoj, fizičkoj i duhovnoj razini. Također, painit navodno ima vrlo snažan utjecaj na podsvijest. Očituje se u brzom i temeljitom čišćenju svih vrsta blokada koje sprječavaju razvoj i napredak, kao i privlačenje obilja i pozitivnih događaja u život. Osim toga, ljubitelji ovog kamena ističu kako je u stanju da gotovo u jednom trenu otvori sve čakre i potakne njihov rad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         
Ocjena: 4.8 / 5 (323 ocjena)